833 Ionut Parausanu: “În natura se vietuieste, la oras se supravietuieste”

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-blogoliceeni 

begin copy/paste

de: Ioana Constantin

Ionut Parausanu este omul care a creat cea mai mare comunitate online în domeniul ecologic. A început în vara anului 2007 prin realizarea proiectului Ecosemnal, care are în prezent 40 de site-uri si a continuat cu Ecomagazin, Ecosapiens, Naturalist si Ecopedia.

Vorbeste cu placere despre Ecosemnal si despre ecologie.

Dupa aproape doi ani de existenta a reusit proiectul Ecosemnal sa îndeplineasca macar jumatate din misiune?

Ecosemnal a reusit sa faca lucruri pe care nu mi le-am propus, în schimb sunt si altele pe care nici nu le-am început, desi au fost printre primele idei de actiune online.

A ajutat Internetul mai mult decât presa scrisa?

Online-ul are avantaje deosebite în fata materialelor tiparite, în online poti cauta si poti gasi mult mai repede informatia dorita, poti interationa mult mai usor cu autorii materialelor si cu alte persoane.

Poti prezenta materiale informative sub mai multe forme: text, foto, video, fara limite de caractere, cum e într-o publicatie tiparita care nu poate publica materiale stufoase cum sunt pdf-urile. La aproximativ 450.000 de vizitatori lunari pe site-urile de mediu create cred ca am ajutat mai mult decât orice ziar sau revista tiparita din România.

Cine sunt oamenii care lucreaza pentru Ecosemnal?

Foarte multe persoane s-au aratat interesate de a participa la dezvoltarea Ecosemnal, dar pentru a putea valorifica integral aceasta dorinta de participare mai avem nevoie de oameni dedicati pentru a coordona activitatile si contributiile acestora.

Sunt implicati oameni de toate vârstele, însa majoritatea sunt tineri asa cum este si Internetul.

Ritmul de înscriere al voluntarilor si membrilor este din ce în ce mai mare, în fiecare zi din ce în ce mai multi copii devin adolescenti responsabili.

Cât de greu se obtin sponsorizarile si mediatizarea pentru evenimentele ecologice?

Sponsorizarile pentru concursul Naturalist – Educ si informez în mediul meu înconjurator le-am primit usor pentru ca oferta noastra pentru promovarea sponsorilor a fost destul de generoasa si nu am cerut decât sa ofere premii pentru participanti.

Într-o lume agitata în care taiem copacii din parcuri pentru a construi în schimb terase si cafenele cum reactioneaza oamenii fata de un proiect ecologic ? Exista un interes real sau mai degraba pentru unii este o fita sa spuna ca sunt eco?

Fita eco nu exista, este doar închipuita de cei care nu au nicio legatura cu natura si protectia mediului pentru a-si explica atitudinile si interventiile ecologistilor. Nimeni nu spune ca este ecologist doar pentru ca asa este cool, o spune pentru ca este convins ca masurile ecologice îsi gasesc rostul în societate. Exista totusi diferente de nuanta, exista ecologisti observatori, superficiali sau lenesi care nu ne sunt de prea mare ajutor.

Implicarea vedetelor ajuta în problemele mediului înconjurator, ofera ele un impuls publicului larg?

În functie de reputatia vedetei unele ajuta , iar altele mai mult strica. S-ar putea sa existe si un efect nociv prin introducerea ecologiei în lumea mondena.

Între lumea agitata a orasului si linistea naturii presupun ca preferi cea de-a doua varianta , si totusi cum se echilibreaza cele doua în puzzle-ul supravietuirii?

Eu cred ca în natura se vietuieste, iar la oras se supravietuieste.

Cine este de fapt omul Ionut Parausanu si ce face el dincolo de pasiunea pentru ecologie ?

Am venit în Bucureti de la tara, de undeva din judetul Vâlcea, dupa ce am poposit patru ani în Sibiu , unde am facut liceul Gheorghe Lazar. Aici am întâlnit pasiunea pentru web , mai exact pentru optimizare si promovare web, apoi am ales sa o aplic într-un domeniu care îmi place si care aduce satisfactii foarte mari. Îmi mai place agricultura ecologica , as vrea la un moment dat sa ma întorc acasa si sa o practic.

Cât de primitor este Bucurestiul cu lumea lui agitata pentru un ecologist?

Îmi e indiferent . Nu e cea mai primitoare adunatura de oameni , dar nici nu ma plâng .

Care este locul preferat din România ?

La tara , acolo unde am copilarit , e o poiana numita Iepuran de care ma leaga foarte multe amintiri . Acolo mi-ar placea sa ma întorc cândva .

Crezi ca ai putea sa renunti vreodata la proiectul Ecosemnal?

Nu m-am gândit la asta , dar daca o sa îl las vreodata o sa îl las pe mâini bune . Trebuie sa continue !

Te gândesti la vreun proiect ecologic online care sa se alature celorlate?

Ma gândesc la foarte multe , întotdeauna am patru-cinci proiecte în lucru sau „ în gândire ” . EcoTV ar putea deveni cel mai promitator dintre ele , colectaredeseuri.ro , o platforma cu hartile si coordonatele GPS pentru toate punctele de colectare din România.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Ionut tobosarul satului
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"